Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- unsalted butter, to grease
- 180 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 20 g oil
- 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 20 g brown sugar
- 10 g white vinegar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 3 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 70 g Danish feta, crumbled
- 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
- 8 anchovy fillets (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- mixed salad leaves, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1589.2 kJ / 378.4 kcal
- Eiwitten
- 9.5 g
- Koolhydraten
- 22.1 g
- Vetten
- 28 g
- Verzadigd vet
- 15.7 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 402.3 mg
Alternatieve recepten
Caramelised leek and feta tart
2h 25 min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55 Min
Leek and ham tart
1h 55min
Family chicken galette
1h 55min
Fresh tomato tart
40min
Festive camembert wreath
1 Std. 50 Min
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20min
Filo spinach slice
55 Min
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15min