Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- unsalted butter, to grease
- 180 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 20 g oil
- 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 20 g brown sugar
- 10 g white vinegar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 3 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 70 g Danish feta, crumbled
- 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
- 8 anchovy fillets (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- mixed salad leaves, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1589.2 kJ / 378.4 kcal
- Eiwitten
- 9.5 g
- Koolhydraten
- 22.1 g
- Vetten
- 28 g
- Verzadigd vet
- 15.7 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 402.3 mg
Alternatieve recepten
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 godz. 20 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1 Std. 15 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 Min
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
Caramelised leek and feta tart
2 Std. 25 Min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 Min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1sa 30 dk
Edna's lemon curd tea cakes
30 Min
Leek and ham tart
1h 55min
Family chicken galette
1h 55min
Yiayia's Pastitsio
1 Std. 40 Min
Delicious lemon pudding
55 Min