Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta cheese
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
Dumplings
- 100 g bread, stale or frozen, cut into pieces
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 sprigs fresh oregano, leaves only
- 1 tsp sea salt
- olive oil, for greasing
Napoli sauce
- 1 brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 300 g tomato passata
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 pinch ground black pepper
- Parmesan cheese, grated to serve
- fresh basil, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2419 kJ / 576 kcal
- Eiwitten
- 28 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 29.6 g
- Verzadigd vet
- 14.3 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 1904.7 mg
Alternatieve recepten
Pumpkin risotto with bacon
40p
Arrabbiata sauce
20p
Mushroom risotto
30p
Basil pesto
10 dk
Minestrone
40p
Fresh pasta dough
1 Std.
Ricotta and polenta chips
2h 20 phút
Risotto with lemon, thyme and feta
30p
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26 Std. 15 Min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20 min
Gnocchi
1h 40 min
Ricotta gnocchi
2j