![Ricotta dumplings with napoli sauce Ricotta dumplings with napoli sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F9239E05-72B3-4EA2-BA6A-6EF07CB7BF96/Derivates/4603088D-F0C1-446D-81E2-50E8045B7905.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta cheese
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
Dumplings
- 100 g bread, stale or frozen, cut into pieces
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 sprigs fresh oregano, leaves only
- 1 tsp sea salt
- olive oil, for greasing
Napoli sauce
- 1 brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 300 g tomato passata
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 pinch ground black pepper
- Parmesan cheese, grated to serve
- fresh basil, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2419 kJ / 576 kcal
- Eiwitten
- 28 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 29.6 g
- Verzadigd vet
- 14.3 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 1904.7 mg
Alternatieve recepten
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 Min
Mushroom risotto
30 Min
Basil pesto
10 Min
Minestrone
40 Min
Fresh pasta dough
1 Std.
Ricotta gnocchi
2h
Pasta alla puttanesca
35 Min
Risotto verde
45 Min
Navajo fry bread with tomato bean salsa
35 Min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20min
Gnocchi
1h 40min
Tomato pasta sauce
40 Min