Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
- 2 red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded
- 1 eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways
- 40 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 6 pitted Kalamata olives
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground smoked paprika
- 20 g lemon juice
Cauliflower and fennel nuggets
- 500 g water
- 150 g cauliflower florets
- 150 g fennel bulb, trimmed and cut into slices
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (3-4 cm)
- 3 spring onions/shallots (approx. 60 g), trimmed and cut into quarters
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra (optional) to serve
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 100 g breadcrumbs
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 egg
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 2 tsp nutritional yeast
- 40 g pine nuts
- lemon, cut into wedges, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 244.8 kJ / 58.3 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 3.2 g
- Vetten
- 4 g
- Verzadigd vet
- 0.9 g
- Vezels
- 1.1 g
- Natrium
- 142.8 mg
Alternatieve recepten
Honey ginger tofu with greens
2hod. 25min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1sa 50 dk
Buttermilk corn cakes
25 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 Min
Rice paper rolls with sweet and sour chilli sauce
40 min
Pearl barley risotto with asparagus
1h 5min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 godz. 30 min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 godz. 25 min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50h 15min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1h 15min