Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 5 vine-ripened tomatoes, cut into halves
- 2 red onions, cut into halves
- 4 garlic cloves, skins on
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 3 tsp dried oregano
- 1 - 2 fresh long red chillies, cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 celery stalk, trimmed and cut into quarters
- ½ red capsicum, cut into halves and deseeded
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only (optional)
- 50 g ghee
- 2 tsp ground cumin
- 3 tsp smoked paprika
- 800 g canned black beans, rinsed and drained (approx. 480 g after draining)
- 2 tsp balsamic vinegar
- 2 tsp Rapadura sugar
- 50 g tomato paste
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g dark chocolate (70% cocoa), grated, plus extra shaved for garnishing
- 250 g filtered water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1510.2 kJ / 359.5 kcal
- Eiwitten
- 9.9 g
- Koolhydraten
- 26.5 g
- Vetten
- 21.3 g
- Verzadigd vet
- 9.3 g
- Vezels
- 11.3 g
- Natrium
- 1149.5 mg
Alternatieve recepten
Caribbean curry
40 dk
Red lentil cauliflower dahl
35 dk
Tomato and lentil dahl
35 dk
Ancho chilli and black bean stew
40 dk
Chickpea ratatouille (gut health)
1sa
Hearty lentil chilli
50 Min
Pulse and pumpkin curry
30 Min
Chilli con tempeh
20 Min
Smoky Mexican bean soup
35 dk
Gobi masala
30 Min
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min