Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 5 vine-ripened tomatoes, cut into halves
- 2 red onions, cut into halves
- 4 garlic cloves, skins on
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 3 tsp dried oregano
- 1 - 2 fresh long red chillies, cut into halves and deseeded, if preferred
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 celery stalk, trimmed and cut into quarters
- ½ red capsicum, cut into halves and deseeded
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only (optional)
- 50 g ghee
- 2 tsp ground cumin
- 3 tsp smoked paprika
- 800 g canned black beans, rinsed and drained (approx. 480 g after draining)
- 2 tsp balsamic vinegar
- 2 tsp Rapadura sugar
- 50 g tomato paste
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 50 g dark chocolate (70% cocoa), grated, plus extra shaved for garnishing
- 250 g filtered water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1510.2 kJ / 359.5 kcal
- Eiwitten
- 9.9 g
- Koolhydraten
- 26.5 g
- Vetten
- 21.3 g
- Verzadigd vet
- 9.3 g
- Vezels
- 11.3 g
- Natrium
- 1149.5 mg
Alternatieve recepten
Black bean enchiladas
1h 20 min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45 min
Smoky Mexican bean soup
35 min
Amritsari dal
26h
Chhole (chickpea curry)
35 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Caribbean curry
40 Min
Lentil curry (dahl)
30 min
Family beans
25 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Tomato and lentil dahl
35 min