Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 dried chillies
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 270 g coconut milk
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 2 fresh kaffir lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 tsp tamarind paste
- 2 whole cloves
- ¼ - ½ tsp chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 1400 - 1600 g whole chicken, butterflied (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3636.8 kJ / 865.9 kcal
- Eiwitten
- 73.1 g
- Koolhydraten
- 4.5 g
- Vetten
- 62.3 g
- Verzadigd vet
- 24.2 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 864 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Prawn and chicken laksa
40min
Harissa lamb with green couscous
40min
Thai beef salad
1h 15min
Thai Green Curry Chicken
30min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2u. 20min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2 Std. 25 Min
Malay-style coconut chicken
25 godz. 40 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Tom kha prawns
25min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min