Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 dried chillies
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 270 g coconut milk
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 2 fresh kaffir lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 tsp tamarind paste
- 2 whole cloves
- ¼ - ½ tsp chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 1400 - 1600 g whole chicken, butterflied (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3636.8 kJ / 865.9 kcal
- Eiwitten
- 73.1 g
- Koolhydraten
- 4.5 g
- Vetten
- 62.3 g
- Verzadigd vet
- 24.2 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 864 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Korean fried chicken
4 Std.
Gyoza meatballs
35 Min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26h 25min
Malay-style coconut chicken
25h 40min
Fragrant Asian fish parcels
40 Min
Pad kra pow
45 Min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 Min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 Std. 45 Min
Curry laksa
45 Min
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40 Min
Nasi goreng
40 Min