Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bulgur mixture
- 150 g red onion, cut into halves and finely sliced
- 350 g water, plus extra to soak
- 1 pinch sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp harissa paste
- 2 pieces orange zest, no white pith
- 70 g olive oil
- 200 g bulgur
- 1 - 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 orange, peeled and cut into quarters
- 20 g balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 2 tsp caster sugar
Salad
- olive oil spray, to fry
- 2 baby eggplants, cut into halves lengthways, flesh scored
- 180 g haloumi, cut into slices (1 cm)
- 80 g shelled pistachios
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 1 pomegranate, arils only (see Tips)
- 60 g fresh baby spinach
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2742.4 kJ / 653 kcal
- Eiwitten
- 22.6 g
- Koolhydraten
- 50.6 g
- Vetten
- 37.6 g
- Verzadigd vet
- 9.1 g
- Vezels
- 12.9 g
- Natrium
- 1571.1 mg
Alternatieve recepten
Shakshuka
50 dk
Turkish eggs (Cilbir) on Greek yoghurt, served with toast and green salad
30 min
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50 dk
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25 min
Warm bulgur salad with orange dressing
40 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 dk
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h
Roasted Vegetables, Farro and Lemon Feta Dressing (Ben) Metric
55 min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Mexican Quinoa Salad
30 min