Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Green Tahini Dressing
- 2 garlic cloves
- 50 g light tahini
- 60 g freshly squeezed lemon juice
- 60 g water
- 20 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g fresh coriander, leaves only
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp fine sea salt
Aubergine Salad
- 2 aubergines, sliced lengthways (1 cm)
- 2 Tbsp za'atar, mixed with 2 Tbsp olive oil
- 800 g water
- 120 g bulgar wheat
- 100 g fresh spinach leaves
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 120 g tinned chickpeas (drained weight)
- 100 g cherry tomatoes, halved
- 50 g pitted black olives
- 50 g red onion, thinly sliced
- 80 g low fat feta cheese
- 50 g pomegranate seeds
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1192 kJ / 285 kcal
- Eiwitten
- 10.9 g
- Koolhydraten
- 24.8 g
- Vetten
- 14.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1h
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Supreme Plant Poke Bowl
1 Std. 10 Min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h