Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 Tbsp vegetable oil, plus 10 g and extra as needed
- 2 garlic cloves
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 200 g onions, quartered
- 2 aubergines, large (approx. 500 g), cut in large chunks (3-4 cm)
-
1
tsp cumin seeds
of ¼ tsp ground cumin -
1
tsp coriander seeds, lightly crushed
of ¼ tsp ground coriander - 1 tsp ground turmeric
- ½ - 1 tsp chilli powder, to taste
- 400 g tinned light coconut milk
- 50 g crunchy peanut butter (see tip)
- 1 Tbsp tamarind paste
- 1 tsp fine sea salt
- 2 naan breads, large, for serving
- 2 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2222.1 kJ / 531.1 kcal
- Eiwitten
- 12.5 g
- Koolhydraten
- 64.7 g
- Vetten
- 26.5 g
- Verzadigd vet
- 9.6 g
- Vezels
- 11.9 g
- Natrium
- 864.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Vegetarian Chilli
35 min
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Coconut Dhal
20min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Coconut and Spinach Dahl
50 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1sa
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min