Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Curry Powder
- 1 Tbsp ground turmeric
- 1 tsp cloves
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp black peppercorns
- 4 cardamom pods, seeds only
- 4 dried curry leaves
- 1 cinnamon stick
- 1 dried red chilli
Curry
- 10 g olive oil
- 100 g red onions, quartered
- 1 red pepper, quartered
- 1 yellow pepper, quartered
- 2 garlic cloves
- 400 g cauliflower, cut in florets (3-4 cm)
- 75 g fine green beans, halved
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained, (1 x 400 g tin)
- 300 g boiling water, plus extra for cooking rice
- 50 g dried apricots, sliced then soaked in warm water for 10 minutes
- 200 g long grain rice (10-12 minutes cooking time), rinsed
- 1 heaped Tbsp mango chutney (see tip)
- 4 flatbreads, for serving (see tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2161 kJ / 513 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 84 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Natrium
- 680 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Vegetarian Chilli
35 menit
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Chana Masala
45min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Coconut Dhal
20 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Indian vegetable curry
50min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40min
Chick Pea Curry
35 menit
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min