![Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fc680320-c4ed-47d5-95fe-ee330e8f3b30/Derivates/bb261c32-ffd1-45a6-805d-90c5ae7e78e3.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spicy Avocado Purée
- 330 g ripe avocados (2-3 large)
- 20 g fresh coriander, leaves only, reserving stalks, cut in pieces (2 cm)
- 1 red chilli, halved, deseeded
- 2 spring onions (approx. 35 g), finely chopped
- 30 g lime juice, freshly squeezed (approx. 1 lime)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Jackfruit and Bean Chilli
- 120 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 120 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 60 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 1 red pepper (approx. 160 g), cut in pieces (3 cm)
- 150 g chestnut mushrooms, halved
- 2 garlic cloves
- 1 tsp chilli powder, mild
- 1 tsp paprika
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cumin
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 240 g tinned kidney beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 6 flour tortillas, wholemeal
- 225 g tinned young jackfruit, in brine, rinsed, drained, cut in pieces (2-3 cm) (1 x 400 g tin, see tip)
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2101 kJ / 502 kcal
- Eiwitten
- 15 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 22 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Natrium
- 630 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegetarian Chilli
35 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 Min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1 Std. 35 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min