Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp mustard seeds
- 3 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 25 g coconut oil
- 2 tsp ground turmeric
- 1 - 1 ½ tsp chilli powder, to taste
- 1 ½ tsp salt, plus extra to taste
- 200 g red split lentils, rinsed
- 400 g tinned coconut milk
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 75 g raisins
- 100 g fresh spinach leaves
- ground black pepper, to taste
- fresh coriander leaves, roughly chopped for garnishing
- fat-free plain yoghurt, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1484.3 kJ / 354.8 kcal
- Eiwitten
- 11.3 g
- Koolhydraten
- 53.4 g
- Vetten
- 12.4 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 8.5 g
- Natrium
- 667.7 mg
Alternatieve recepten
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Vegetarian Chilli
35 min
Coconut Dhal
20min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Paneer Makhani
1 Std.
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Lentil Curry (Dahl)
30 Min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min