![Lentil Moussaka Lentil Moussaka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33649560-024E-4EB4-8205-440AB6CAD554/Derivates/A2AC59F6-3402-4660-AD13-08E0BA850A49.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g red lentils
- water, for soaking
- 120 g Parmesan cheese, crust removed, cut in pieces (3 cm)
- 50 g olive oil
- 150 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 1 red pepper, deseeded and cut in pieces
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 120 g red wine
- 1 sprig fresh oregano, leaves only
- 1 tsp ground ginger
- 2 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 550 g aubergines, cut into slices (1 cm)
- 40 g unsalted butter, diced
- 500 g whole milk
- 40 g spelt flour
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1863 kJ / 443 kcal
- Eiwitten
- 20 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 25 g
- Vezels
- 8 g
Alternatieve recepten
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1hod.
Vegetarian Chilli
35 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1hod.
Lentil moussaka
2h 20min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Coconut and Spinach Dahl
50min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1hod. 10min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1hod.