Compatibele versies
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mint Yoghurt
- 1 garlic clove
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 400 g Greek yoghurt
- 10 g lemon juice, freshly squeezed
- 15 g olive oil
- ½ tsp fine sea salt
- 50 g pomegranate seeds
Aubergine Paneer Rolls
-
30
g ghee
of unsalted butter - 350 g aubergines, sliced lengthways (approx. 4 mm thick), approx. 10 slices
- 30 g fresh baby spinach, washed
- 150 g paneer cheese, cut in sticks (5 cm x 1.5 cm)
Red Lentils
- 150 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 1 red chilli, deseeded, halved
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground cardamom
- ½ tsp fine sea salt
-
40
g ghee
of unsalted butter - 1 tsp mustard seeds
- 200 g dried red lentils, rinsed
- 350 g tinned chopped tomatoes
- 700 g water
-
1 ½
tsp vegetable stock paste, homemade
of 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 30 g fresh baby spinach, washed
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2456 kJ / 587 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 55.8 g
- Vetten
- 30.3 g
- Verzadigd vet
- 15.8 g
- Vezels
- 13.3 g
- Natrium
- 0.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Paneer Makhani
1sa
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12 Std. 20 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Pudla with Spinach and Paneer
1sa
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1sa
Lentil Moussaka
3h 30min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1sa
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Shakshuka
50 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min