Artichoke Tart - Torta di carciofi
TM6 TM5

Artichoke Tart - Torta di carciofi

4.8 (32 beoordelingen)

Ingrediënten

Pastry

  • 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
    of vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 200 g plain flour, plus extra for dusting
  • 1 pinch fine sea salt
  • 100 g unsalted butter, cold, diced
  • 50 g milk
  • 1 egg white, lightly beaten

Filling

  • 100 g onions, quartered
  • 2 garlic cloves
  • 30 g unsalted butter, diced
  • 100 g frozen spinach, defrosted, drained
  • 2 medium eggs
  • 2 egg yolks, from medium eggs
  • 250 g double cream
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 100 g large black olives, pitted
  • 480 g tinned artichoke hearts, large, drained, halved (drained weight)

Voeding
per 1 slice
Calorieën
1896.2 kJ / 453.2 kcal
Eiwitten
13.4 g
Koolhydraten
29.9 g
Vetten
32.2 g
Verzadigd vet
18.7 g
Vezels
4.8 g
Natrium
625.5 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten