Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g red split lentils
- 500 g water
- 120 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 400 g aubergines
- 50 g olive oil
- 200 g onions, cut in halves
- 3 garlic cloves
- 1 pepper, green or red, cut in pieces (approx. 150 g)
- 400 g tomatoes, canned, including juice
- 120 g red wine
- 1 tbsp dried oregano
- 1 tsp ground ginger
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g butter, plus extra for greasing
- 500 g milk
- 40 g flour
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1917 kJ / 458 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 25 g
- Vezels
- 7.3 g
Alternatieve recepten
Lentil Moussaka
3h 30min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Spiced Moroccan lentil soup
40 dk
Indian vegetable curry
50 Min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Chickpea Gratin
1sa
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1sa
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 dk
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1 Std. 25 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1sa