Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g onions, cut in halves
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground dried ginger
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground sweet paprika
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g water
-
2
vegetable stock cubes (each for 0.5 l)
of 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 100 g red lentils
- 800 g crushed tomatoes, canned
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 991 kJ / 236 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 8.6 g
- Natrium
- 422.6 mg
Alternatieve recepten
Spiced Moroccan Lentil Soup
40 Min
Chana Masala
45 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Moroccan Bean Soup
45 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 Min
Red Lentil Soup
40 Min
Tomato sauce
40 Min
Spiced Moroccan Lentil Soup
35 Min
Vegan Roulades with Dumplings and Red Cabbage
2h 20min
Chickpea Soup with Spinach
40 Min
Chickpea soup with spinach
40 Min