Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g onions, cut in halves
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground dried ginger
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground sweet paprika
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g water
-
2
vegetable stock cubes (each for 0.5 l)
of 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 100 g red lentils
- 800 g crushed tomatoes, canned
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 991 kJ / 236 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 8.6 g
- Natrium
- 422.6 mg
Alternatieve recepten
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Creamy courgette soup
25min
Creamy tomato soup
30 min
Tomato sauce
40 min
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Chickpea soup with spinach
40 min
Carrot and Coriander Soup
25min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40 min
Red Lentil Soup
40 min
Carrot and Coriander Soup
25min