Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g red split lentils
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 300 g carrots, cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g onions, quartered
- 50 g unsalted butter, diced
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 500 g water
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra roughly chopped for garnishing
-
100
g milk, plus extra for serving if desired
of single cream, plus extra for serving if desired
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 654 kJ / 156 kcal
- Eiwitten
- 2.4 g
- Koolhydraten
- 10.7 g
- Vetten
- 11.5 g
Alternatieve recepten
Creamy Courgette Soup
25min
Broccoli and stilton soup
30 min
Vegetable Soup
35 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 min
Carrot and Coriander Soup
25min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25min