Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g onions, quartered
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground ginger
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp sweet paprika
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
of 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 100 g red lentils
- 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1011.9 kJ / 241.9 kcal
- Eiwitten
- 8.9 g
- Koolhydraten
- 29.7 g
- Vetten
- 11.3 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 57.8 mg
Alternatieve recepten
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 Min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Moroccan Bean Soup
45 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min
Red Lentil Soup
40 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Chickpea Soup with Spinach
40 min
Tomato Sauce
40 min
Vegetarian Chilli
1 Std. 5 Min
Mulligatawny Soup
35 min