Compatibele versies
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 300 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 150 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 70 g breadcrumbs
- 1 Tbsp tahini
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 30 g blanched almonds
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp sugar
- 60 g fresh mint leaves, roughly chopped
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 70 g pomegranate seeds
- 6 pitta breads, for serving (see tip)
- houmous, for serving (see tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2474.6 kJ / 591.5 kcal
- Eiwitten
- 16.6 g
- Koolhydraten
- 69.1 g
- Vetten
- 30 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 12.4 g
- Natrium
- 1318.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1 Std. 45 Min
Massaman Curry with Jasmine Rice
1 Std.
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30min
Neapolitan Pizza
9 Std.
Shakshuka
50 Min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Sweet Potato Fritters with Greek Yoghurt, Smoked Salmon and Chives (TM6)
35 min
Sumac-spiced Houmous
5 min
Roasted Cauliflower Houmous
30min
Coconut Dhal
20min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min