Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g dried chickpeas
- water, for soaking chickpeas
- 100 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ bunch fresh coriander, thick stems removed, cut in pieces, plus extra roughly chopped for serving
- ¼ bunch fresh parsley, thick stems removed, cut in pieces, plus extra roughly chopped for serving
- ¾ tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 pinch chilli powder, any type
- 1 dash lemon juice
- 1 medium egg
- 30 g breadcrumbs (see tip)
- 40 g sesame seeds
- 40 g nigella seeds
- 40 g olive oil
- 200 g mixed peppers, cut in strips (5 mm x 5 cm)
-
10
g yellow curry paste
of red curry paste - 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g coconut milk
-
1 - 2
pinches sugar
of coconut sugar, to taste - ¼ tsp ground black pepper
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade -
vegetable oil, for frying
of sunflower oil
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3099 kJ / 741 kcal
- Eiwitten
- 23 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 46 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 14 g
- Natrium
- 676 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1h 45min
Vegan Crème Brûlée
4h 45 min
Soft Carrot Tortilla Chips with Guacamole (TM6)
1sa
Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry
14h 45min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2 Std. 20 Min
Broccoli stem falafel
25sa 40 dk
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12 Std. 45 Min
Vegan Green Pea Fritters
20 Min
Green Leek Gomasio
40 dk
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Spanakopita
2h 10min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1sa