Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g dried chickpeas
- water, for soaking chickpeas
- 100 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ bunch fresh coriander, thick stems removed, cut in pieces, plus extra roughly chopped for serving
- ¼ bunch fresh parsley, thick stems removed, cut in pieces, plus extra roughly chopped for serving
- ¾ tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 pinch chilli powder, any type
- 1 dash lemon juice
- 1 medium egg
- 30 g breadcrumbs (see tip)
- 40 g sesame seeds
- 40 g nigella seeds
- 40 g olive oil
- 200 g mixed peppers, cut in strips (5 mm x 5 cm)
-
10
g yellow curry paste
of red curry paste - 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g coconut milk
-
1 - 2
pinches sugar
of coconut sugar, to taste - ¼ tsp ground black pepper
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade -
vegetable oil, for frying
of sunflower oil
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3099 kJ / 741 kcal
- Eiwitten
- 23 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 46 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 14 g
- Natrium
- 676 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice; Garlic Naan Bread and Pickled Red Onions
1 Std. 35 Min
Baba Ganoush
1h
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Coconut and Spinach Dahl
50 dk
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Gluten-free Tagliatelle with Veggie Ragout
1h
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Satay Tofu Kebabs
1h 5min
Coconut Dhal
20 min
Best Basic Houmous
5 Min