Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
280
g fresh broad beans
of frozen broad beans (see tip) - 500 g water
- 1 Tbsp coriander seeds
- 1 Tbsp cumin seeds
- 1 garlic clove
- 80 g onions, quartered
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 g fresh mint leaves
- 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
-
plain flour, for dusting
of gram flour, for dusting - olive oil, for frying
- 1 lime, cut in wedges, for serving
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1190 kJ / 285 kcal
- Eiwitten
- 12.8 g
- Koolhydraten
- 27.7 g
- Vetten
- 13.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 Min
Quick Falafel
30 Min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 Min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 Min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 Std. 30 Min
Nut Balls with Tomato Sauce
50 Min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4h 20min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1 Std.
Chickpea Pancakes
20 Min
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Butterbean and Feta Burgers
1 Std. 30 Min