Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
280
g fresh broad beans
of frozen broad beans (see tip) - 500 g water
- 1 Tbsp coriander seeds
- 1 Tbsp cumin seeds
- 1 garlic clove
- 80 g onions, quartered
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 g fresh mint leaves
- 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
-
plain flour, for dusting
of gram flour, for dusting - olive oil, for frying
- 1 lime, cut in wedges, for serving
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1190 kJ / 285 kcal
- Eiwitten
- 12.8 g
- Koolhydraten
- 27.7 g
- Vetten
- 13.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Butterbean Mash with Paprika
20 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Chickpea Pancakes
20 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Vegan Roulades with Dumplings and Red Cabbage
2h 20min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 Min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Iranian Vegetable Stew
1h 30min