![Broad Bean and Chickpea Falafels Broad Bean and Chickpea Falafels](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/069FB6AF-9CA1-4637-B9EA-B8413EC6CD35/Derivates/76CF0CA1-AEA0-4880-97C9-D38B8C12333C.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
280
g fresh broad beans
of frozen broad beans (see tip) - 500 g water
- 1 Tbsp coriander seeds
- 1 Tbsp cumin seeds
- 1 garlic clove
- 80 g onions, quartered
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 g fresh mint leaves
- 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp sesame seeds
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
-
plain flour, for dusting
of gram flour, for dusting - olive oil, for frying
- 1 lime, cut in wedges, for serving
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1190 kJ / 285 kcal
- Eiwitten
- 12.8 g
- Koolhydraten
- 27.7 g
- Vetten
- 13.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan Bean Burgers
1 godz. 20 min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 min
Potato Curry
12 Std. 50 Min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 godz. 30 min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 godz.
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 godz.
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15 min
Chickpea Pancakes
20 min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50 min