Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beetroot Houmous
- 1 garlic clove
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 raw beetroot, peeled, cut in pieces (approx. 100 g)
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp tahini
- 1 Tbsp water
- 1 tsp ground cumin (optioneel)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch paprika, for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 tsp coriander seeds, lightly ground
- 1 tsp cumin seeds, lightly ground
- 1 Tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 530 kJ / 126 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 9 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Spiced Carrot Fritters with Yoghurt Dip
1h 30min
Coconut Dhal
20min
Vegetarian Chilli
35min
Buckwheat and Cacao Granola
2h 35 min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15 dk
Kale Meat(less) Balls
30 dk
Quick Falafel
30 dk
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40min
Beetroot and Halloumi Burgers
1sa
Coconut and Spinach Dahl
50min