![Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D38EAC0-DF2F-4532-8FBB-5A0C3F1E8746/Derivates/4E0FD8D7-C692-490F-B677-E92BB965A84A.jpg)
Compatibele versies
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 70 g salted butter, cold, diced
- 140 g plain flour, plus extra for dusting
- 40 g water, chilled
Mushroom Duxelle
- 1 shallot, halved
- 10 g unsalted butter
- 200 g chestnut mushrooms, halved
- 3 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 5 g truffle oil
Stilton Rarebit
- 40 g beer
- 75 g Stilton, cut in pieces
- 100 g Cheddar cheese, extra mature, cut in pieces
- 30 g breadcrumbs
- 10 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 egg yolk, from medium egg
- 2 tsp English mustard
- 1 dash Worcestershire sauce
Celeriac Purée
- 600 - 700 g celeriac (1 whole celeriac), peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 380 g whipping cream
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 pieces beef fillet (175-200 g each)
- olive oil, for brushing
- fine sea salt, for seasoning steak
- ground black pepper, for seasoning steak
- 2 Tbsp fresh parsley, leaves only, chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3473 kJ / 830 kcal
- Eiwitten
- 51.3 g
- Koolhydraten
- 28.3 g
- Vetten
- 56.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Béarnaise Sauce
20p
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2h 10min
Hollandaise Sauce
15 min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2 Std. 40 Min
Brandy Sauce
10p
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1 Std. 10 Min
Peppercorn Sauce
30min
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
40p
Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress
1h 45min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 Std. 20 Min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40p