Compatibele versies
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tahini Sauce
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g tahini
- 130 g water
- 1 Tbsp lemon juice
- ¾ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- ½ - ¾ tsp ground cumin, to taste
R’gaif Bread
- 180 g water
-
20
g fresh yeast, crumbled
of 1 heaped tsp dried instant yeast (10 g) - 260 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
- oil, for greasing
Falafel
- 4 spring onions, cut in pieces
- 4 garlic cloves
- 5 grams fresh parsley
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- ½ fresh red chilli, deseeded
- 1 tsp baking powder
- 720 g tinned chickpeas, drained
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
Finalising R’gaif Bread and Falafel
- 400 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- oil, for frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 53679 kJ / 1282 kcal
- Eiwitten
- 42 g
- Koolhydraten
- 177 g
- Vetten
- 42 g
- Vezels
- 18 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 Min
Falafel
24h
Spiced Carrot Fritters with Yoghurt Dip
1 Std. 30 Min
Spinach Fatayers
2h
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1h 5min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Traditional Samosa
1 Std. 30 Min
Slow-cooked Haricot Beans
14h 40min
Stuffed Parathas
1小时 20 分钟
Beer-Battered Tofish, Mushy Peas,Tartare Sauce and Chips
3 Std.
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min
Vegetable Samosa Filling
30 Min