![Spinach Fatayers Spinach Fatayers](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84F8A9C9-7105-4397-8CF6-BFF02DAB8587/Derivates/AE99B003-DC7C-4548-887A-D3B7AA969D52.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bread Dough
- 50 g milk
- 130 g water
-
1 ½
tsp dried instant yeast
of 15 g fresh yeast, crumbled - 1 vanilla pod
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp baking powder
- 1 medium egg
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 15 g olive oil
Baharat Spice Mix
- 100 g white peppercorns
- 1 Tbsp ground nutmeg
- 1 tsp cloves
- 15 cardamom pods
- 2 tsp ground cinnamon
Spinach Filling
- 20 g lemon juice
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp sumac (see tip)
- 1 tsp harissa paste
- 2 tsp fine sea salt
- 100 g water
- 600 g fresh spinach leaves
- 30 g pine nuts
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1333 kJ / 313 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 48 g
- Vetten
- 8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken Pastilla
1h 25min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 Std. 30 Min
Arabian ice cream
10h 25min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2sa 30 dk
Chicken moghrabieh
1h 25min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 Min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Moroccan Mint Tea
25 min