Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bread Dough
- 50 g milk
- 130 g water
-
1 ½
tsp dried instant yeast
of 15 g fresh yeast, crumbled - 1 vanilla pod
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp baking powder
- 1 medium egg
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 15 g olive oil
Baharat Spice Mix
- 100 g white peppercorns
- 1 Tbsp ground nutmeg
- 1 tsp cloves
- 15 cardamom pods
- 2 tsp ground cinnamon
Spinach Filling
- 20 g lemon juice
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp sumac (see tip)
- 1 tsp harissa paste
- 2 tsp fine sea salt
- 100 g water
- 600 g fresh spinach leaves
- 30 g pine nuts
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1333 kJ / 313 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 48 g
- Vetten
- 8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1sa 20 dk
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1h 5min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Salmon kabsa
35 min
Arseeyah
50 min
Chicken moghrabieh
1h 25min
Slow-cooked Haricot Beans
14h 40min
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1h 25min
Tuna and Olive Empanaditas
4 godz. 5 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1h 40min