Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dough
- 600 g butter, cut in pieces
- 20 g dried yeast
- 1000 g medium wheat semolina
- 500 g fine semolina
- 100 g sugar
- 6 mastic gum grains
- 14 mahleb seeds
- 150 g rose water
- 70 g blossom water
- 200 g water
Filling
-
550
g pistachio nuts, shelled, unsalted
of 550 g walnuts, shelled - 30 g sugar
- 25 g blossom water
- 50 g rose water
Assembly
- 100 g icing sugar
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 1502 kJ / 359 kcal
- Eiwitten
- 6.9 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 20.4 g
Alternatieve recepten
Kashta cream
10 min
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1 godz.
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Cheese sambousek
1 godz. 45 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Gazelle horns
1 godz.
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min