![Okra and meat stew (bamia) Okra and meat stew (bamia)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CB46B675-5B14-4A9F-9D76-2C35C47BC752/Derivates/20440529-3b0c-41e9-84e2-c2ebbed7bc9b.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g fresh okra, stem ends removed
- 3 tbsp white vinegar
- 4 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped (optioneel)
- 60 g olive oil
- 300 g beef, cut into cubes (3 cm)
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground pepper
- 500 g canned chopped tomatoes
- 70 g tomato purée (concentrated)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1556 kJ / 372 kcal
- Eiwitten
- 24.2 g
- Koolhydraten
- 29.2 g
- Vetten
- 17.6 g
Alternatieve recepten
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 Min
Spinach Fatayers
2h
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Shrimp stuffed bell peppers
1 Std. 25 Min
Middle eastern stuffed chicken
2 Std. 25 Min
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Bamia (okra and meat stew)
55 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1 godz. 35 min