![Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak) Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8404A950-F7A8-4F31-A629-A25967A97922/Derivates/d53b64b8-85e8-4eb5-8110-be796f76d95c.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dumplings
- 300 g flour, plus extra for dusting
- 150 g milk
- 50 g oil
- 2 pinch salt
-
3
sprigs fresh parsley, leaves only
of 3 sprigs fresh mint, leaves only - 50 g onion, cut into quarters
- 100 g beef, finely minced
- 1 pinch Arabian spice mix
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground white pepper
- 20 g pine nuts (optioneel)
Soup
- 20 g olive oil
-
10
sprigs fresh coriander, roughly cut
of 20 sprigs fresh mint, leaves only - 3 garlic cloves
- 1500 g yoghurt
- 2 tbsp cornflour (starch) (35 g)
- 1 pinch salt, adjust to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2088 kJ / 499 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 56.3 g
- Vetten
- 21.1 g
Alternatieve recepten
Kashta cream
10 Min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1 Std.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Raw kibbeh
15 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min