Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dukkah
- 4 oz whole raw almonds
- 4 oz unsalted pistachios, shelled
- 1 oz sesame seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp coriander seeds
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp black peppercorns
Cilantro Chutney
- 2 oz extra virgin olive oil
- 2 oz fresh cilantro, leaves and tender stems
- 4 green onions, cut into pieces
- 1 serrano chili, destemmed, deseeded, to taste
- 1 oz fresh ginger, peeled
- ½ tsp sugar
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground cumin
- 2 oz lemon juice
Soup
- 6 oz yellow onions, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- ½ oz coconut oil
- 1 ½ tsp curry powder
-
7
oz dried black lentils
of 7 oz dried red lentils - 27 oz canned coconut milk (approx. 2 cans)
- 1 ½ tsp vegetable stock paste
- 14 ½ oz canned chickpeas, rinsed, drained
Warm Up
- 6 - 8 oz vegetable broth
- dried red chili flake, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3293 kJ / 787 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 57 g
- Vetten
- 56 g
- Verzadigd vet
- 28 g
- Vezels
- 14 g
- Natrium
- 648 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pumpkin Chili
50min
Curried Cauliflower and Chickpea Salad
40 Min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Broccoli Red Lentil Soup
30min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1h 5min
Indian Vegetable Curry
50min
Ginger Cabbage Slaw
15 Min
Butternut Squash Coconut Curry
40 Min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Vegetarian Chili
50min
Curried Lentils
5 Std. 15 Min