Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Rice
- 1300 g water
-
25
g olive oil
of unsalted butter, diced - 1 ½ tsp fine sea salt
- 300 g white long grain rice
Curry
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp cardamom seeds
- ½ tsp mustard seeds
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded, cut in pieces
- 100 g onions, quartered
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 20 g olive oil
- 400 g tinned coconut milk
- 100 g water
- 1 tsp ground turmeric
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 600 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g carrots, sliced (1 cm)
- 150 g cauliflower, cut in florets
- 150 g courgette, sliced (1 cm)
- 100 g frozen peas
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2252 kJ / 538 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 97 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 10 g
- Natrium
- 1689 mg
Alternatieve recepten
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 dk
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Sweet Potato Curry
30 Min
Versatile Chunky Soup
50 Min
Chick Pea Curry
35 dk
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2 Std. 20 Min
Leftover Curry
1 Std. 10 Min
Vegetarian Chilli
1 Std. 5 Min
Vegetarian Chilli
35 dk
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2h 10min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 dk