![Lamb sfiha Lamb sfiha](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50886804-6296-4E46-93FD-069447980D30/Derivates/c683a1d5-41f6-4dff-b837-027436144371.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tsp dried instant yeast
- 310 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 ¼ tsp salt
- 100 g pumpkin, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 80 g red onion
- 1 garlic clove
- 2 tsp Aleppo pepper (see Tips)
- 1 vine-ripened tomato, cut into quarters
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g lamb mince
- fresh mint leaves
- 1 lemon, cut into cheeks, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 295 kJ / 70.3 kcal
- Eiwitten
- 4.6 g
- Koolhydraten
- 8.9 g
- Vetten
- 1.6 g
- Verzadigd vet
- 0.4 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 109.3 mg
Alternatieve recepten
Stuffed tomatoes
50 Min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Garlic dip (toum)
15 Min
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Red lentil soup with cumin
55 Min
Raw kibbeh
15 Min
Samke harra
35min
Toum
15 Min
Fatayer (spinach turnovers)
1 godz. 35 min