![Rizogalo (Greek rice pudding) Rizogalo (Greek rice pudding)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/24E7B228-6165-4583-9F2E-E102C51D565C/Derivates/50AB6921-A3A0-4B13-A337-625F1D156E56.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g water
- 90 g white rice (medium-grain, see Tips)
- 1000 g full cream milk
- 100 g white sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 80 g cornflour
- 100 g chilled water
- ground cinnamon, to dust
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 964.8 kJ / 230.6 kcal
- Eiwitten
- 6.5 g
- Koolhydraten
- 37.1 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 3.2 g
- Vezels
- 1.1 g
- Natrium
- 106 mg
Alternatieve recepten
Semolina custard
20 Min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Lentil purée (Moujadarra)
1 Std. 20 Min
Chicken moghrabieh
25u. 15min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30 min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Traditional chicken broth with angel hair pasta
1h 45min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 Std. 15 Min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 Std. 15 Min