Apparaten en Accessoires
Middle Eastern Aubergine Pies
Voorbereiding 40min
Totaal 2u.
4 portions
Ingrediënten
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 tsp
-
sugar1 tsp
-
water125 g
-
olive oil plus 3 Tbsp and extra for greasing50 g
-
strong white bread flour250 g
-
ras el hanout21 Tbsp
-
fine sea salt2 ½ tsp
-
aubergines diced (3-4 cm)700 - 800 g
-
ground black pepper to taste
-
preserved lemons halved, deseeded, to taste1 - 2
-
garlic clove1
-
fresh parsley leaves10 g
-
pitted black olives50 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
tomato purée1 Tbsp
-
dried chilli flakes (optioneel)1 pinch
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground ginger½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
smoked paprika½ tsp
-
pistachio nuts, unsalted, shelled for sprinkling2 Tbsp
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portion
Natrium
2640 mg
Eiwitten
13 g
Calorieën
2541 kJ /
608 kcal
Vetten
33 g
Verzadigd vet
5 g
Koolhydraten
58 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Savoury
58 recepten
VK en Ierland
VK en Ierland
Misschien vind je dit ook leuk...
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 min
Vegan Roulades with Dumplings and Red Cabbage
2 godz. 20 min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 min
Lentil Moussaka
2 godz. 20 min
Lentil Moussaka
3 godz. 30 min
Shallot Tarte Tatin
2 godz.
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1 godz. 5 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Banana and Rye Breakfast Flatbreads
1 godz. 35 min
Mango Kulfi
4 godz. 20 min
Mushroom pie
1 godz. 40 min
Persian Love Cake
1 godz. 15 min