Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- 125 g water
- 50 g olive oil, plus 3 Tbsp and extra for greasing
- 250 g strong white bread flour
- 1 Tbsp ras el hanout
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 700 - 800 g aubergines, diced (3-4 cm)
- ground black pepper, to taste
- 1 - 2 preserved lemons, halved, deseeded, to taste
- 1 garlic clove
- 10 g fresh parsley leaves
- 50 g pitted black olives
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 Tbsp tomato purée
- 1 pinch dried chilli flakes (optioneel)
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp smoked paprika
- 2 Tbsp pistachio nuts, unsalted, shelled, for sprinkling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2541 kJ / 608 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 33 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lentil Moussaka
3h 30min
Bulgur Salad with Rocket, Peach and Avocado
35min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2h 30min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
1h 20 min
Marinated Peppers
55min
Mushroom Parmentier
1h 10min
Pea and Courgette Tarts
1h
Beetroot and Halloumi Burgers
1h
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1 Std. 25 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h