Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Eggplant
- 3 eggplants, cut into rounds (1.5 cm thickness)
- olive oil, for brushing
- salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
Lime and ginger dressing
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, 1 chilli trimmed, cut into halves and deseeded if preferred; 1 chilli cut into thin slices, for garnishing (optional)
- 100 g kecap manis
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 20 g rice wine vinegar
- 15 g palm sugar, shaved
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 495.9 kJ / 118.1 kcal
- Eiwitten
- 3.5 g
- Koolhydraten
- 18.6 g
- Vetten
- 2.5 g
- Verzadigd vet
- 0.3 g
- Vezels
- 6.8 g
- Natrium
- 1369.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Citrus seafood salad
1h
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney)
4 Std. 20 Min
Gado gado
1h
Mediterranean capsicums
2 Std.
Miso soup and sake seafood with rice
1sa 5 dk
Prawn salad with horseradish cream
1h
Chinese greens with XO sauce
1h 50min
Shichimi togarashi oysters
1h 10 min.
Rice paper rolls with sweet and sour chilli sauce
40 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2sa 30 dk
Quinoa salad with mango salsa
1h
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1h