![Roasted eggplant Roasted eggplant](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7bd7f8c7-6d5d-4636-8c9f-45814b490357/Derivates/df2024b8-10b7-4175-8221-c697cc3266b2.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 eggplants, cut into halves lengthways
- salt, for sprinkling
- 70 g harissa paste (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp dried oregano
- 2 tbsp apple cider vinegar
- 65 g extra virgin olive oil
- 70 g shelled unsalted pistachio nuts
- 2 slices bread (approx. 70 g), torn into pieces
- 1 ½ tsp sumac
- pomegranate arils, for garnishing (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1744.6 kJ / 415.4 kcal
- Eiwitten
- 9.4 g
- Koolhydraten
- 2.7 g
- Vetten
- 30 g
- Vezels
- 4.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 Std.
Mushroom-stuffed mushrooms
50 Min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40 Min
Sardines with tomato couscous
55min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1 Std. 5 Min
Penne with mussels
1 Std. 5 Min
Asparagus and broad bean salad
25 Min
Spring greens with grapefruit
30 Min
Pearl barley risotto with asparagus
1 Std. 5 Min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 Std. 25 Min
Vegetable pilaf
1 Std.
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1 Std.