Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g kale, thick stems removed, cut in pieces
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 20 garlic cloves (see tip)
- 200 g dry white wine
- 2 dried bay leaves
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 pinch dried chilli flakes (optioneel)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
of 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 240 g tinned cannellini beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 240 g tinned butter beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 500 g water
- ½ lemon, finely grated zest and juice
- ¼ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- crusty bread, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 837 kJ / 200 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mushroom Stroganoff
30min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Chickpea soup with spinach
40min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Spring Greens Soup with Beans
35min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Creamy White Beans and Leeks
20min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30min
Lentil Soup with Bulgur Dumplings
1h 40min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min