![Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C90FC539-C219-4064-9E68-8EE545C80EFD/Derivates/a1ceb245-5baf-426f-9471-61416e062eed.jpg)
Compatibele versies
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 500 g fresh spinach leaves
- 40 g plain flour
- 200 g semolina, plus extra for dusting
- 250 g ricotta cheese
- 1 large egg
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp fine sea salt, or to taste, plus extra for cooking
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 2 pinches dried chilli flakes
- water, for cooking
To Serve
- 1 Tbsp olive oil, for frying
- 100 g salted butter, diced, for frying
- 10 - 12 fresh sage leaves, for frying
- fine sea salt, to taste
- dried chilli flakes, for serving (optioneel)
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 368 kJ / 88 kcal
- Eiwitten
- 4.4 g
- Koolhydraten
- 5.1 g
- Vetten
- 5.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Potato and Rosemary Focaccia
2h 35min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 godz. 40 min
Baba Ganoush
1 Std.
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55 Min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1 Std.
Spinach Fatayers
2h
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20 min
Honey and Blood Orange Cake
2h
Pear and Gorgonzola Risotto
30min