Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La mousse de saint-jacques
- 20 g de beurre, pour les ramequins
- 400 g de noix de saint-jacques, lavées
- 2 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 dose de safran
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La sauce au cerfeuil
- 1 échalote,
- 40 g de beurre
- 15 g de cerfeuil frais
- 10 g de jus de citron
- 220 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2021 kJ / 488 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 6 g
- Vetten
- 42 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Foie gras en pannacotta et compotée figue-pomme
2h 35min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40min
Pain de saumon, crème citronnée
6h 15min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3h 15 min
Nage de crustacés au champagne
1h 5min
Dariole de saumon fumé aux épinards frais
2 Std. 15 Min
Tiramisu aux cèpes, foie gras et huile de truffe
12h
Bavarois d'asperge
15min
Mousseline de saumon et saint-jacques
55min
Bouchées aux saint-jacques
25 min
Bavarois à la betterave et au saumon fumé
5h 20 min
Mises en bouche aux saveurs marines
30min