Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 8 fresh whole sardines, cleaned inside and out and deboned (see Tips)
- 1 lemon, cut into 8 slices and each slice cut into halves
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 200 g vine-ripened cherry tomatoes
- 180 g couscous, rinsed and drained
- 180 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp oil
- 330 g boiling water
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 100 g pitted black olives, cut into halves
- 30 g caper berries
- 400 g canned crushed tomatoes
- 130 g water
- mixed leaf salad, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2050 kJ / 488 kcal
- Eiwitten
- 37.4 g
- Koolhydraten
- 42.9 g
- Vetten
- 16.8 g
- Verzadigd vet
- 16.7 g
- Vezels
- 7.4 g
- Natrium
- 2523.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Linguine with salmon and herbs
25min
Prawn stir-fry
25min
Mussels in coconut milk
25min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 Min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 godz. 30 min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30 Min
Monkfish tagine with preserved lemon
1h 35min
Asparagus and pea omelette
20 Min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Steamed coconut and prawn soup
30 Min
Thai-style fish cakes
30 Min