![Steamed Pork Belly in Lotus Leaf Steamed Pork Belly in Lotus Leaf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4e4b0944-3855-4950-bf19-b4f3ae4c549a/Derivates/6cdd874b-4a61-4acf-837a-5496f7682c1f.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g pork belly, with skin, cut in thin slices (0.3 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 pinch white pepper powder
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese rose essence wine (mei gu lu)
- 1 tsp cornflour (starch)
- ¼ tsp five-spice powder
-
1
tbsp ginger juice (see tips)
of ¼ tsp baking soda - 1 dried lotus leaf, soaked in hot water to soften (see tips)
- 10 g fresh ginger, shredded
- 20 - 24 fresh lychee, peeled, pitted
- 700 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1669.4 kJ / 399 kcal
- Eiwitten
- 7.1 g
- Koolhydraten
- 5.1 g
- Vetten
- 37.7 g
- Vezels
- 0.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ginger sesame oil chicken
25 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40 min
Sesame Crème
10min
Lemon Chicken
25 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Pork ribs with black bean sauce
2sa
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3sa 40 dk
Pineapple Pork Ribs
1h 10min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35 min
Taiwanese three cup chicken
20 min