Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g pork belly, with skin, cut in thin slices (0.3 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 pinch white pepper powder
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese rose essence wine (mei gu lu)
- 1 tsp cornflour (starch)
- ¼ tsp five-spice powder
-
1
tbsp ginger juice (see tips)
of ¼ tsp baking soda - 1 dried lotus leaf, soaked in hot water to soften (see tips)
- 10 g fresh ginger, shredded
- 20 - 24 fresh lychee, peeled, pitted
- 700 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1669.4 kJ / 399 kcal
- Eiwitten
- 7.1 g
- Koolhydraten
- 5.1 g
- Vetten
- 37.7 g
- Vezels
- 0.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Braised pork belly
55 min
Sweet and Sour Pork Ribs
45 Min
Rice Wine Chicken
30min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Long Bean Rice
1 Std. 10 Min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Ginger Sesame Oil Chicken
25min
Steamed Pork Patty With Rice
25min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min