Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 whole kampung chicken (1.2-1.4 kg)
- 3 tbsp salt
- ½ tbsp sand ginger powder (cekur)
- 2 slices dang gui (Chinese angelica root)
- 2 - 3 slices chuan xiong (Sichuan lovage)
- 30 g fresh ginger, cut in thin slices
- 4 sprigs spring onions, cut in 5 cm length
- 130 g shallots
- 20 g sesame oil
- 50 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 tsp sesame seeds, toasted, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1858 kJ / 444 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 31 g
- Vezels
- 1 g
Alternatieve recepten
Chicken porridge with century egg
30 λεπτ.
Salted Fish Pork Belly
30 λεπτ.
Sesame Crème
10 λεπτ.
Nyonya Fish Maw Soup
1ωρ. 10 λεπτ.
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 λεπτ.
Homemade Soy Milk
35min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Chai Buey
1 godz. 45 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1ωρ. 30 λεπτ.
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 λεπτ.
Yam Rice
45min