![Salted Chicken Salted Chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84dadf21-a29f-4702-854f-ed5e678c8f75/Derivates/2aa999f5-b047-47fe-8d52-7f6930204059.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 whole kampung chicken (1.2-1.4 kg)
- 3 tbsp salt
- ½ tbsp sand ginger powder (cekur)
- 2 slices dang gui (Chinese angelica root)
- 2 - 3 slices chuan xiong (Sichuan lovage)
- 30 g fresh ginger, cut in thin slices
- 4 sprigs spring onions, cut in 5 cm length
- 130 g shallots
- 20 g sesame oil
- 50 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 tsp sesame seeds, toasted, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1858 kJ / 444 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 31 g
- Vezels
- 1 g
Alternatieve recepten
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1 godz.
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min
Authentic Meat Floss
1h 40min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min
Sesame Crème
10 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Buddha's Delight
55 min
Rice Wine Chicken
30 min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 min