![Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A220DE1F-0848-45C4-9F8F-011D2E1A9EF0/Derivates/fc0b6d8e-62dc-4a58-a0f2-10e3c7ff18a1.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 - 2 pomfrets (total 500-600 g), gutted and descaled, scored at both sides (see tips)
- ½ tsp salt
- ¼ tsp white pepper powder
- 80 g tomatoes, cut in wedges
- 50 g fresh ginger, cut in thin strips
- 1 fresh red chilli, cut in pieces (1 cm)
- 100 g silky tofu, cut in cubes (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 20 g oil
- 1300 g water
- 100 g salted vegetable (hum choi), cut in thin strips (0.5 cm)
- 2 sour plums in brine
- 1 tbsp fish sauce
- 3 dried Chinese mushrooms, soaked to soften, cut in thin slices (0.5 cm)
- ½ tsp sugar
- 2 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 120 g mee hoon (rice vermicelli)
- 1 sprig spring onion, chopped, to garnish
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, chopped, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1243 kJ / 297 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 44 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken porridge with century egg
30min
Yam Rice
45min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Salted Fish Pork Belly
30min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Mapo tofu
15min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Lemon Chicken
25min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Teochew Seafood Porridge
45min
Rice Wine Chicken
30min
Homemade Fish Ball Soup
2h