Zalmfilet met boekweit en asperges
TM5 TM6

Zalmfilet met boekweit en asperges

4.3 (3 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 1 tl sinaasappelzeste
  • 100 g sinaasappelsap (ong. 1 sinaasappel)
  • 30 g honing
  • ¼ tl wasabipasta, kant en klaar, naar smaak (optioneel)
  • 10 - 12 takjes verse kruiden, enkel de blaadjes (bv. peterselie, dille, koriander)
  • 400 g vers zalmfilet, ontveld, zonder graten (ong. 4 filets)
  • 1 - 2 snuifjes fijn zout, plus extra naar smaak
  • 1 - 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper, plus extra naar smaak
  • 500 g groene asperges, afgesneden (zie tip)
  • 160 g prei, enkel het witte deel, in vier gesneden (ong. 160 g)
  • 20 g extra vergine olijfolie
  • 20 g boter
  • 300 g boekweitkorrel
    of 300 g jasmijnrijst
  • 100 g droge witte wijn
  • 750 g water
  • 2 el groentebouillon
    of 2 groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
  • 40 g citroensap (ong. 1 citroen)
  • 100 g cashewnoten, geroosterd, ongezout (optioneel)
  • 30 g pompoenpitten
    of 30 g zonnebloempitten
  • 50 g geitenkaas, verkruimeld (optioneel)

Voeding
per 1 portie
Calorieën
4171 kJ / 993 kcal
Eiwitten
63.7 g
Koolhydraten
65.5 g
Vetten
51.9 g
Vezels
8.4 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten