Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ citroen, liefst biologisch, alleen de zeste
- 2 - 3 takjes gemengde verse kruiden (bv. peterselie, basilicum, bieslook), enkel de blaadjes
- 1 teentje knoflook
- ½ verse chilipeper
- 60 g olijfolie
- 1200 g water
- 1 ½ tl zout
- 100 g quinoa
- 600 g verse zalmfilets, ontveld (2 cm dik)
- 160 g paprika, in stukken
- 50 g rode uien, in stukken
- 120 g komkommer, in stukken
- 150 g feta kaas, in stukken
- 8 - 9 takjes gemengde verse kruiden (bv. peterselie, basilicum, bieslook)
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 el azijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 300 g pruimtomaten, in stukken (2 cm)
- 1 avocado, enkel het vruchtvlees (150-200 g), in schijfjes
- 100 g boerenkool, dun gesneden
- 1 el pompoenzaden (optioneel)
- 2 el gedroogde veenbessen (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2238 kJ / 534 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 37 g
- Vezels
- 6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Orzo pasta met zalm en spinazie
40 Min
Tandoori kip wraps
50 λεπτ.
Vegetarische bruine rijst
40 Min
Avocadotartaar met ei en zalm
45min
Courgettesalade met asperges en pompelmoes
30 λεπτ.
Spinazierisotto met asperges
40 Min
Taboulé met quinoa en tonijn
40 Min
Salade met kip en spelt
1h 15min
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30 λεπτ.
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40 Min
Balsamicozalm met courgettenoedels
25 λεπτ.
Bloemkool-spinazie lasagne
1 godz. 45 min