Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 1 tl zout
- 150 g speltgranen
- 200 g rode paprika, in blokjes (ong. 0.5 cm)
- 300 g kippenborsten, in reepjes (ong. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra vergine olijfolie
- 2 snuifjes peper
- 40 g amandelen
- 40 g sjalotten
- 4 - 5 takjes gemengde verse kruiden (bv. koriander, peterselie), enkel de blaadjes
-
20
g wijnazijn
of 20 g balsamicoazijn - 20 g citroensap, vers geperst (optioneel)
- zout, plus extra naar smaak
- peper, plus extra naar smaak
- 60 g rucola
-
20
g pijnboompitten
of 20 g noten (bv. walnoten, hazelnoten)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1224 kJ / 292 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Couscous van zeebarbeel met paprika
Brak ocen
Geroerbakte groenten
10 Min
Gekruide lamstaart
40min
Griekse salade met gestoomde kip
Brak ocen
In de oven gebakken vissticks met pompoendip
Brak ocen
Broccoli-ham omelet
35min
Vegetarische bruine rijst
40min
Tzatziki
20min
Broccoli salade met rode paprika en pijnboompitten
10 Min
Kippennoedelsoep
1 godz. 35 min
Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten
50min
Warme salade met boerenkool, witte bonen, noten en gojibessen
40min