Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 1 tl zout
- 150 g speltgranen
- 200 g rode paprika, in blokjes (ong. 0.5 cm)
- 300 g kippenborsten, in reepjes (ong. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra vergine olijfolie
- 2 snuifjes peper
- 40 g amandelen
- 40 g sjalotten
- 4 - 5 takjes gemengde verse kruiden (bv. koriander, peterselie), enkel de blaadjes
-
20
g wijnazijn
of 20 g balsamicoazijn - 20 g citroensap, vers geperst (optioneel)
- zout, plus extra naar smaak
- peper, plus extra naar smaak
- 60 g rucola
-
20
g pijnboompitten
of 20 g noten (bv. walnoten, hazelnoten)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1224 kJ / 292 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Quinoa salade met knapperige groenten
30 Min
Kip garam masala
50 Min
Velouté met Marokkaanse smaken
35 Min
Sinaasappelsalade met oranjebloesem
15 Min
Tomaten opgevuld met champignons en noten
1h 5 min
Couscous met abrikozen, hazelnoten, feta en groentemengeling
1h 15 min
Op Cubaanse wijze gekruide zalm met tomaten-avocadosalsa
30 Min
Gebraden kruiden-sinaas kip en basmati rijst met rozijnen
1 Std.
Couscous met lam en groenten
50 Min
Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten
50 Min
Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten
40 min
Balsamicozalm met courgettenoedels
25 Min