Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 1 tl zout
- 150 g speltgranen
- 200 g rode paprika, in blokjes (ong. 0.5 cm)
- 300 g kippenborsten, in reepjes (ong. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra vergine olijfolie
- 2 snuifjes peper
- 40 g amandelen
- 40 g sjalotten
- 4 - 5 takjes gemengde verse kruiden (bv. koriander, peterselie), enkel de blaadjes
-
20
g wijnazijn
of 20 g balsamicoazijn - 20 g citroensap, vers geperst (optioneel)
- zout, plus extra naar smaak
- peper, plus extra naar smaak
- 60 g rucola
-
20
g pijnboompitten
of 20 g noten (bv. walnoten, hazelnoten)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1224 kJ / 292 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pasta met ansjovis en broodkruimels
45 min
Kip in rode pepersaus met courgette en feta couscous
55 min
Aziatische komkommersalade
Geen beoordelingen
Thaise pinda kip met kokosrijst
1 godz.
Schotel met kip, paprika en seizoensgroenten
1 Std. 20 Min
Spaghetti met tonijn
40 min
Snelle regenboogsalade
10min
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30 min
Kip met warme aardappelsalade
55 min
Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten
50 min
Balsamicozalm met courgettenoedels
25min
Muffins met chocoladechips
1 godz.