Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 heaped tsp cumin seeds
- 4 heaped tsp coriander seeds
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 30 g fresh coriander leaf, plus extra to garnish
-
50
g fresh coconut, cut in pieces (2-3 cm)
(optioneel)
of 3 Tbsp desiccated coconut (optioneel) - 80 g unsalted butter, diced
- 300 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
-
½ - ¾
tsp cayenne pepper, to taste
of 1 - 2 fresh green chillies (6-8 cm long), deseeded, to taste -
1000 - 1200
g pumpkin, deseeded, cut in 8 pieces with skin on
of 1000 - 1200 g butternut squash, deseeded, cut in 8 pieces with skin on - 300 g dried green lentils, or brown or Puy
- 1000 g water
- 250 - 300 g roasted red peppers, preserved, roughly diced (1-2 cm)
- 130 g crème fraîche (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1504 kJ / 358 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 10.3 g
Alternatieve recepten
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Portuguese Leeks
45min
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1h 30min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1h 35min