Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 150 g spelt grains
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 200 g red peppers, diced (approx. 5 mm)
- 300 g chicken breasts, cut in strips (approx. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 40 g almonds
- 40 g shallots, halved
- 4 - 5 sprigs fresh mixed herbs (e.g. coriander, parsley), leaves only
-
20
g wine vinegar
of 20 g balsamic vinegar - 20 g freshly squeezed lemon juice (optioneel)
- 60 g rocket leaves
-
20
g pine nuts
of 20 g whole mixed nuts (e.g. walnuts, hazelnuts)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1224 kJ / 292 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10min
White Bean and Feta Dip
5min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 мин.
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40 мин.
Superfood Salmon Salad
1 Std. 5 Min
Stuffed Vegetables
1 Std. 5 Min
Asian-style rice with eggs and vegetables
35 min
Chicken Tagine
25min
Rice salad with eggs and tuna fish
1 godz.
Asian-style Chicken, Rice and Vegetables
40 мин.
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30 min