Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 eggplants, cut lengthways into thin slices (approx. 3-5 mm)
- salt, for sprinkling
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (approx. 2- 3 cm)
- 40 g pine nuts
- 40 g bread of choice, torn into pieces
- 3 garlic cloves
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 8 fresh sage leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 20 - 25 fresh basil leaves, plus extra to serve
- 100 g fresh mozzarella, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- mixed leaf salad, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1033.2 kJ / 245.8 kcal
- Eiwitten
- 10.4 g
- Koolhydraten
- 11.5 g
- Vetten
- 16.2 g
- Verzadigd vet
- 4.8 g
- Vezels
- 6.6 g
- Natrium
- 1028.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1 godz. 25 min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 Min
Filo spinach slice
55min
Asparagus risotto
40min
Lentil moussaka
3h 30min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20 Std. 15 Min
Mixed tomato and labne salad
24 Std. 20 Min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Pasta alla puttanesca
35 Min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.