![Melanzane parmigiana Melanzane parmigiana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/767D0958-3B85-4FE3-BDA7-984B385D0FF4/Derivates/c605eae3-b8a6-4f79-b2db-e49740d9082b.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 eggplants, cut lengthways into thin slices (approx. 3-5 mm)
- salt, for sprinkling
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (approx. 2- 3 cm)
- 40 g pine nuts
- 40 g bread of choice, torn into pieces
- 3 garlic cloves
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 8 fresh sage leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 20 - 25 fresh basil leaves, plus extra to serve
- 100 g fresh mozzarella, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- mixed leaf salad, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1033.2 kJ / 245.8 kcal
- Eiwitten
- 10.4 g
- Koolhydraten
- 11.5 g
- Vetten
- 16.2 g
- Verzadigd vet
- 4.8 g
- Vezels
- 6.6 g
- Natrium
- 1028.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Eggplant cannelloni
1 Std. 35 Min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Mediterranean capsicums
2sa
Mixed tomato and labne salad
24 Std. 20 Min
Fennel, freekeh and orange salad
2hod. 25min
Filo spinach slice
55 Min
Mediterranean vegetable bake
50 dk
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 Std. 45 Min
Smoky Mexican bean soup
35 min
Black bean enchiladas
1h 20min