Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 - 4 eggplants trimmed and cut lengthways into slices
- 1 tbsp sea salt, plus extra to season
- 90 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 230 g mozzarella, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 ½ sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to garnish
- 180 g fresh baby spinach leaves
- 9 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 750 g smooth ricotta cheese
- 2 eggs
- ground black pepper, to season
- 600 g tomato passata
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2889.8 kJ / 690.7 kcal
- Eiwitten
- 31.2 g
- Koolhydraten
- 40.1 g
- Vetten
- 47.8 g
- Verzadigd vet
- 19.2 g
- Vezels
- 12.2 g
- Natrium
- 1606.5 mg
Alternatieve recepten
Calamari tray bake with pil pil and risoni
1u.
Sweet potato quiche with prosciutto
1 Std. 15 Min
Nourish bowl (Diabetes)
55 Min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 Min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1 Std. 45 Min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 Min
Polenta with mediterranean vegetables
1 godz. 35 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Mushroom and kale risotto
55 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 Min
Leek, chilli and chorizo sauce
40 Min
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40 Min