Lentil moussaka

Lentil moussaka

4.6 337 beoordelingen
Voorbereiding 25min
Totaal 3u. 30min
6 portions

Ingrediënten

  • butter plus extra for greasing
    40 g
  • dried red lentils
    200 g
  • water for soaking
  • Parmesan cheese cut into cubes (3 cm)
    120 g
  • olive oil
    50 g
  • brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
    1
  • garlic cloves
    3
  • red capsicum deseeded and cut into pieces
    1
  • canned whole tomatoes (including liquid)
    400 g
  • red wine
    120 g
  • fresh oregano leaves only
    1 sprig
  • ground ginger
    1 tsp
  • sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • eggplant (approx. 550 g), cut into slices (1 cm)
    1
  • full cream milk
    500 g
  • spelt flour
    40 g

Voeding per 1 portion

Calorieën 475.7 kcal / 1997.7 kJ
Eiwitten 22.6 g
Vetten 23.8 g
Koolhydraten 35 g
Vezels 8.1 g
Verzadigd vet 10.5 g
Natrium 1099.1 mg

Bevalt het je?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer je voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je dit ook leuk...