Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g butter, plus extra for greasing
- 200 g dried red lentils
- water, for soaking
- 120 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 50 g olive oil
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 400 g canned whole tomatoes (including liquid)
- 120 g red wine
- 1 sprig fresh oregano, leaves only
- 1 tsp ground ginger
- 2 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 eggplant (approx. 550 g), cut into slices (1 cm)
- 500 g full cream milk
- 40 g spelt flour
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1997.7 kJ / 475.7 kcal
- Eiwitten
- 22.6 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 23.8 g
- Verzadigd vet
- 10.5 g
- Vezels
- 8.1 g
- Natrium
- 1099.1 mg
Alternatieve recepten
Lentil bolognese
30 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Black bean enchiladas
1 Std. 20 Min
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Hearty lentil chilli
50min
Vegan walnut and black bean burger
4 godz. 40 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 Min
Lentil and pumpkin pot pies
1 godz. 25 min
Vegetarian chilli
35 Min
Three-bean shepherd's pie
26óra
Broccoli mustard pasties
1h 55min
Vegetable lasagne
1 Std. 35 Min